Introductie

Financial Controller; heb je graag veel vrijheid? Ben je niet bang om verantwoordelijkheid te nemen in een controller baan op niveau & werk je graag vanuit een fijne, rustige werkplek in een ‘vakantie-omgeving’ – Puur hollands met internationale scope? Wil je de vrijheid van een zelfstandige, & de garantie van een mooi vast salaris? Lees snel verder!

Organisatie

Als Financial Controller werk je in een klein team van drie medewerkers vanuit Nederland in een fijn, rustig kantoor. Wanneer je tijdens de lunch even een rondje loopt, begeef je je direct in een ‘vakantie-omgeving’. Je werkt veelvuldig samen met jouw collega’s uit verschillende landen binnen Europa. Sport & Gezondheid staan centraal in deze internationale organisatie, waar je alle vrijheid hebt!

Functie

Als Financial Controller heb je de verantwoordelijkheid voor gehele finance van 7 entiteiten. Je stuurt een medewerker aan, die operationele, boekhoudkundige werkzaamheden verricht. Omdat het team in Nederland klein is, heb je naast jouw Finance rol, ook organisatie brede verantwoordelijkheden. Je schakelt direct met de eigenaren, directieleden en aandeelhouders, die vanuit andere landen in Europa werkzaam zijn. Ook onderhoud je contact met verschillende externe professionals, zoals accountants , juridisch adviseurs, salarisadministratie, etc. Jouw werkzaamheden zijn o.a.:

 • Consolidatie
 • Opstellen, analyseren van maand- , kwartaal-, en jaarrapportages
 • Intercompany accounting
 • Opstellen & advisering managementrapportages
 • Belasting aangiftes
 • Eindverantwoordelijk voor een accurate boekhouding
 • Het managen van de ‘intercompany-lening-structuur’
 • In samenwerking met externe partijen zorgdragen voor succesvolle audits
 • Adhoc analyses & participeren in Europese finance projectgroepen

Kortom een veelzijdige rol, waarbij je op CFO niveau acteert.

Functie-eisen

Financial Controller; Je hebt een WO/HBO achtergrond (finance/ MBA) en al meer dan 5 jaar ervaring in een soortgelijke rol (je hebt bijvoorbeeld gewerkt bij een trust kantoor). Zelfstandigheid en verantwoordelijkheid nemen, is een gegeven voor jou! Graag werk je op niveau en schakel je met professionals. Stakeholdermanagement is jouw kracht. Ook als je nog niet met alle facetten van de baan ervaring hebt op gedaan, verzoeken wij je te reageren. Je hebt de ruimte om te groeien in jouw rol en nieuwe werkzaamheden je eigen te maken, voordat je de eindverantwoordelijkheid ‘overneemt’. Het spreekt voor zich dat je bent: integer, zorgvuldig, communicatief sterk in Nederlands en Engels, eerlijk, betrouwbaar, analytisch en cijfermatig sterk. Je bent computervaardig; ook nieuwe  Finance software systemen maak je je snel eigen. Bovenal word je blij van dit profiel!

Aanbod

Als Financial Controller kan je niet meer vrijheid in een baan hebben, dan in deze functie! De vrijheid die hoort bij een zelfstandige, maar wel de zekerheid van een mooi, vast salaris op jouw rekening. Je kunt dus zelf bepalen welke uren je werkt. Als je op kantoor werkt, heb je een rustige, ruime en lichte werkplek. Buiten het kantoor, begeef je je direct in ‘vakantiestemming’. De lunchrekening wordt voor je betaald. Natuurlijk krijg je een computer, mobiele telefoon vergoeding, 25 vakantiedagen en vakantiegeld. Sporten kan je ook gratis. Een goed premievrij pensioen behoort ook tot de mogelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Er wordt een salaris geboden van circa  E 5.000,– tot E 6.000,– bruto per maand, gebaseerd op een 40 urige werkweek, afhankelijk van opleiding en ervaring. Career Factory treedt in dit traject op als intermediair. Bij gebleken geschiktheid ontvang je een contract direct bij onze opdrachtgever. Een bijzondere rol waarbij je op niveau, jouw passie voor finance kan inzetten vanuit een puur Hollandse werkplek & tegelijkertijd een baan met internationale scope!

Inlichtingen

Heb je vragen? Neem per e-mail contact op met Nicole Jelissen: n.jelissen@careerfactory.nl.

Sollicitatie

Indien deze vacature jouw interesse heeft, verzoek ik je jouw CV met een eventuele toelichting/ motivatie toe te sturen via de sollicitatieknop! Wij zullen zo spoedig mogelijk een reactie per e-mail geven. Gedurende het gehele proces word je begeleid & indien gewenst geadviseerd. De procedure is als volgt:

 • Telefonische afspraak Career Factory
 • (Online) interview Career Factory
 • Eerste & tweede interview toekomstige werkgever (plus een eventueel assessment)
 • Referenties
 • Arbeidsvoorwaardengesprek Career Factory